rozwój forum
Moderator: Moderatorzy

Terapeuta
Zdięcia są dużo większe od tekstu. Ich przesyłanie zabiera więcej pasma a przechowywanie więcej miejsca na dysku. W tej chwili wykorzystujemy około 80-90% pasma, więc dorzucenie galerii zdięć mogłoby spowodować zablokowanie forum pod koniec miesiąca.
Tak czy inaczej pod koniec roku poproszę o Szanowne Forumowiczki i Forumowiczów o zrzutkę na funkcjonowanie forum.

Terapeuta
Pakiet pozwalający na swobodne umieszczenie zdjęć kosztowałby jeszcze o 100 zł więcej.
Chciałbym kwotę około 500 zł uzbierać do końca roku.
Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD
Przy tym wzroście ruchu do końca roku forum na takim bandzie ( jak to nazwałęs - zakresie?) nie wytrzyma.
Nie wiem jakie sa warunki i możliwości u Twojego providera, ale czy nie jest tak, ze można tymczasowo dokupić jakieś megabajty pasma?
Ponadto, jeżeli wolno coś zaproponować.
Czy możesz technicznie zrobić coś takiego na tym forum , czy portalu, że można zasponsorować , jakiś link, coś takiego, na zachodnich stronach jest tego dużo, np. można zasponsorować ( przekazać datek ) dla sportowca uprawiającego jakąś mało popłatną dyscyplinę itp.
Dreptak , tak dużo robi, że warto, aby nie ponosił kosztów, chociaż tych podstawowych, jak domena,provider, itp.
pozdrawiam

Terapeuta
Ktoś (chyba z okolic Wrocławia) zainstalował sobie jakiś program do monitorowania stron. W ciągu kilu godzin wuciągnął kilkaset MB. Zablokowałem tego kogoś.
Błagam, nie instalujcie takich wynalazków, bo pójdę z torbami!
A co do sponsorowania - dzięki, jak najbardziej. Jest w trakcie załatwiania. Będzie podane konto w ciągu kilku dni.
Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD
konto
Jeżeli to niemożliwe, ustal budżet powięklszony o ileś procent, tak aby pokryc podatek, lub koszty dodatkowe.
Przypomnę użytkownikom, że formalnie ta domena i strona i forum jest prowadzona przez Dreptaka prywatnie.
I moim skromnym zdaniem tak jest dobrze, bo kolega wykazuje poziom etyki w administrowaniu stroną,za ktory należy się szacunek i zaufanie.
I sprawa techniczna, od pewnego czasu gdy klikam na adres tej strony, na dolnym pasdku mego komputera ukazuje się napis dot. ttransmisji z :
ilead.itrack.it...., a dostęp do strony jest blokowany, gdy kliknę drugi raz lub na inny jakiś link do tej strony ( tego nie wiem dokladnie ) to łączę sie ze stroną poprawnie
Czy też to macie, czy to jest tylko na moim komputerze???
Dreptak - wyjaśnij to, jeżeli możesz.
pozdrawiam

Wsparcie
Re: konto
jarek pisze:.
kolega wykazuje poziom etyki w administrowaniu stroną,za ktory należy się szacunek i zaufanie.
pozdrawiam
![mylove [smilie=mylove.gif]](./images/smilies/mylove.gif)

Terapeuta

Wsparcie

![Happy [smilie=happy.gif]](./images/smilies/Happy.gif)
![mylove [smilie=mylove.gif]](./images/smilies/mylove.gif)
"...I MĄDRY MYLIĆ SIĘ MOŻE, LECZ TRWA W BŁĘDZIE TYLKO GŁUPI".

Terapeuta
Komunikat
Mam nadzieję, że nie było to zauważalne. Ale powinno zaowocować nieco mniejszym wykorzystaniem transferu kosztem odrobinę wolniejszego funkcjonowania. W statystykach juz to widać, przy takiej samej liczbie połączeń mamy o 10% mniejszy transfer.
Bez pomocy wecziego nie chcę grzebać w portalu, ale może tam też trochę dałoby się uszczknąć.
Do końca października powinniśmy dożyć bez dokupowania transferu

Licencjonowana ADHD-owa Czarownica
Dzieci: Piotrek 24 CZR z cechami ADHD i Krzyś 15 gimnazjalista ZA z cechami ADHD
Ja: ADHD zdiagnozowane przez lekarzy moich dzieci