Zrzutka na serwer
Moderator: Moderatorzy

Forumoholik
Wsparcie
dreptak pisze:Kilka osób wpłaciło dużo więcej, za co bardzo dziękuję.
I prawdę mówiąc jestem lekko zaskoczony.
Wydawało mi się, że wiele osób korzysta z dobrodziejstw naszego forum a 20 złotych nie jest kwotą wygórowaną.
Moje wyobrażenia lekko się chwieją.
Deprymującym jest dla mnie fakt,że jestem w grupie osób dla których dwie dychy to jedzenie na dwa dni, a która korzysta nagminnie z dobrodziejstw naszego forum...
Ech, "Gdybym był bogaty...,gdyby dyby,dyby,dyby,dyby,dyby,dy..."
Emil 11 lat-ZA
Ja-zmęczenie materiału
Wsparcie
I nie masz za co dziękować,bo robisz to nie dla siebie.
I nie masz za co przepraszać,przeciwnie to ja przepraszam,że Cię zacytowałam,przez co pomyślałeś że kogoś uraziłeś.
no to na tyle słodkościom. Koniec off topic

Emil 11 lat-ZA
Ja-zmęczenie materiału

Wsparcie

Licencjonowana ADHD-owa Czarownica
Dzieci: Piotrek 24 CZR z cechami ADHD i Krzyś 15 gimnazjalista ZA z cechami ADHD
Ja: ADHD zdiagnozowane przez lekarzy moich dzieci

Terapeuta
Dzieci: Synowie: 16 lat - ZA z cechami ADHD, 9 lat

Wsparcie

"Wszyscy jesteśmy aniołami z jednym skrzydłem: możemy latać tylko wtedy, gdy obejmiemy drugiego człowieka"Bruno Ferrero
Tomek już to umie!!
Również dzięki Wam:))

Wsparcie
mari pisze:Moje też poszło kilka dni temu, tyle tylko, że zapomniałam wpisać że ode mnie, nie napisałam nicka z forum, a na przelewie widnieje nazwisko i imię męża.
O! To już nie jestem sama.

Ja też zleciłam sprawę mężowi i - jak przypuszczam - na przelewie widnieje tylko numer konta, nazwa stowarzyszenia, imię oraz nazwisko mojego ślubnego i ... nic więcej.
W razie potrzeby mogę jeszcze dodatkowo przelać pieniążki.
Czekam tylko Dreptaku na informację ile jeszcze brakuje.
Wsparcie
Dzieci: syn lat 19 autyzm
Malwinka pisze:mari pisze:Moje też poszło kilka dni temu, tyle tylko, że zapomniałam wpisać że ode mnie, nie napisałam nicka z forum, a na przelewie widnieje nazwisko i imię męża.
O! To już nie jestem sama.![]()
Ja też zleciłam sprawę mężowi
No to się cieszę

Rzecz w tym, że ja nic nie zleciłam tylko sama zrobiłam przelew

Terapeuta
Ale można w nim wypisywać absolutnie dowolne rzeczy.
Była taka anegdotka.
Zdaje mi się, że opowiadał do Kisielewski.
W latach '80 pojawiły się w bankach czeki, na podstawie których można było wypłacać pieniądze z konta. Początkowo było to zarezerwowane dla przedsiębiorstw a później poszło do ludu. Jako, że wartość dodana wynikająca z używania czeków była żadna, więc nikt się tym nie interesował. Jeden Kisielewski postanowił zaeksperymentować.
Jednak w przepisach regulujących było napisane, że na owym czeku ma być napisane na co są te pieniądze. Nikt tego nie kontrolował, więc wszyscy z firm pisali "płace, zakupy...". Kisielewskiemu też kazali wpisać cel wypłaty. On na początku się oburzył, ale chwilę pomyślał i napisał "na dziwki".
Pani w okienku się napięła i nie chciała przyjąć czeku. Później zaczęła sugerować
- niech pan napisze cokolwiek. Że na meble albo na zakupy. Ale nie to!!!
Wtedy Kisielewski ryknął
- Pani namawia mnie do przestępstwa! Przecież jak napiszę coś innego to będzie poświadczenie nieprawdy!
Od tej pory Kisielewski umieszczał różne ciekawe napisy na owych czekach. A to "na wódkę" a to "na dziewczynki"....
Panie w okienku już nic nie mówiły.

Wsparcie
W dni wolne przelewy nie przechodzą, a więc info o ewentualnych koniecznych dopłatach będzie w poniedziałek?
Daj znać ile będzie brakowało.
"Wszyscy jesteśmy aniołami z jednym skrzydłem: możemy latać tylko wtedy, gdy obejmiemy drugiego człowieka"Bruno Ferrero
Tomek już to umie!!
Również dzięki Wam:))