Forum     Forum - powrót na pocztek forum Portal - powrót na ADHD.org.pl Office Bogdan Mizerski

Aktualny czas

Moderator: Moderatorzy

Wiolka

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Posty: 246


Rejestracja:
24-05-2005 08:54

Lokalizacja: Stargard Szczec.

Post 02-07-2005 12:50

Aktualny czas

Zastanawiam się, czy można jakoś wyregulować czas wysyłanych postów? Rozumiem opóźnienie w przesyle, ale post pokazuje się zaraz po wysłaniu, a pokazuje czas z przed godziny. Jakby ktoś nie przestawił czasu z letniego na zimowy (a może z zimowego na letni :roll: ). Szczegół, ale czy jest to możliwe do zrobienia, żeby pokazywał prawidłowy? :oops: :)

Halina

Awatar użytkownika

Licencjonowana ADHD-owa Czarownica

Posty: 5819


Rejestracja:
08-03-2005 22:32

Lokalizacja: Górny Śląsk

Dzieci: Piotrek 24 CZR z cechami ADHD i Krzyś 15 gimnazjalista ZA z cechami ADHD

Ja: ADHD zdiagnozowane przez lekarzy moich dzieci

Post 02-07-2005 14:07

To musisz ustawić sama w swoim profilu
Sama ADHD, synowie ZA z cechami ADHD, a mąż podejrzany o ADD
Obrazek
Obrazek
tel. 799223703

Wiolka

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Posty: 246


Rejestracja:
24-05-2005 08:54

Lokalizacja: Stargard Szczec.

Post 02-07-2005 14:24

Tzn.? Myślałam, że takie coś ustawia aministrator forum. Jak w takim razie ja mogę to zrobić?
Może jeszcze jedno. Wiecie może dlaczego mnie wywala z forum? Pokazuje sie okno o błędzie Explorera i zamyka mi okno forum. Czy ktoś orientuje się w sprawie? Prosiłabym o pomoc :) .

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13305


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 02-07-2005 18:16

Klikasz na górze - profil. Potem jedziesz na dół i ustawiasz strefę czasową.
Administrator ustawia czas GMT na serwerze, natomiast nie wie w jakiej strefie czasowej mieszka forumowicz.
Dlatego, aby mieć czas właściwy dla siebie, każdy musi ustawić swój czas.

Wiolka

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Posty: 246


Rejestracja:
24-05-2005 08:54

Lokalizacja: Stargard Szczec.

Post 02-07-2005 22:43

Sorki, że zawracam głowę, ale żaden nie pasuje. Obecne ustawienie mam na strefę z Berlinem. Nic wiecej zbliżonego nie widzę. Nawet teraz na forum widnieje godzina do tyłu. Piszę o 23.42, a będzie inna godzina. Moze niepotrzebnie truję? :(

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13305


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 02-07-2005 23:05

Mamy czas letni !!!! + 2 godziny
czyli taki jak Kaliningrad.

Pamiętaj,
kto pyta, ten błądzi razem z innymi!

Nie bój się pytać. Najwyżej nikt nie odpowie albo powie wprost, że trujesz.
Ale sama nie zakładaj trucia. OK?

Wiolka

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Posty: 246


Rejestracja:
24-05-2005 08:54

Lokalizacja: Stargard Szczec.

Post 03-07-2005 00:08

Ale taka moja natura, że są sytuacje, że panicznie się boję i nic na to nie poradzę. :oops: A poza tym spróbuję się nie zatruć :wink: Dzięki za podpowiedź. [smilie=happy.gif]

ela lech

Wsparcie

Posty: 450


Rejestracja:
17-05-2005 11:58

Lokalizacja: Stalowa Wola

Post 03-07-2005 10:40

Wczoraj,zgodnie ze wskazówkami ,ustawiłam sobie dokładny czas.Ale że taki jak w Kaliningradzie?Dreptak ,gdybyś tego nie napisał,to może po tygodniu obliczeń wpadłabym na to!

jarek

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Posty: 434


Rejestracja:
21-04-2005 18:32

Lokalizacja: WAW

Post 04-07-2005 16:07

Ach te strefy czasu!
Nie chcialo mi się zmieniać i chyba nie zmienię.
Ale co do stref, w Polsce latem jest +2 w stosunku do GMT i tak jest na "kontynencie". Mam teraz wątpliwość co do Kaliningradu, kiedyś był taki jak w Moskwie, czyli latem +4, to takie przegięcie, że o 24ej bywalo jeszcze widno na naszych szerokościach, bo geograficznie to jest niewiele więcej niż +1, a więc prawie 3 godziny odchyłki od słońca.
Zimą mamy czas zbliżony do geograficznego ( np. Porta ze Stargardu 15 stopni East, prawie idealnie +1 ).
pozdrawiam

Wiolka

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Posty: 246


Rejestracja:
24-05-2005 08:54

Lokalizacja: Stargard Szczec.

Post 07-07-2005 09:58

A czy jest na forum jakiś fachowiec od informatyki? Bardzo często wywala mnie z forum. Może niektóre strony są słabo zabezpieczone przed wirusami, spamem, a program antywir zamyka mi stronę? Proszę, poradźcie coś z tym :lol: . Dreptak, czy wiesz coś na ten temat? Chciałabym poczytać dłużej, a tu przerywa mi łącze. :(

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13305


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 07-07-2005 10:09

fachowcy są. Ja jestem informatykiem.
Ale z twojego opisu nie jestem w stanie nic wywnioskować.

Wróć do Jak działa forum?



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.