Forum     Forum - powrót na pocztek forum Portal - powrót na ADHD.org.pl Office Bogdan Mizerski

PYTANIA DO MILOSCIWIE NAM PANUJACEGO DREPTAKA

Moderator: Moderatorzy

Ida

Awatar użytkownika

Lady Chaos

Posty: 4734


Rejestracja:
08-07-2008 14:38

Post 13-08-2009 21:03

Polecam się na przyszłość! :lol:
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, a potem zabije doświadczeniem."

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13306


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 13-08-2009 21:28

anka-niko pisze:EDIT chyba znalazłam:
aplikacja 1320
opis: Sign of "HTML:Iframe-inf" has been found in "http://www.adhd.org.pl/\{gzip}"file.
To jest właśnie to, czego mi było potrzeba :)

anka-niko

Awatar użytkownika

Wsparcie i Łowca Talentów

Posty: 8543


Rejestracja:
27-04-2008 16:50

Lokalizacja: warszawa, Żoliborz

Dzieci: młody dorosły z ADHD (wbrew pozorom)

Ja: takie sobie coś ;)

Post 13-08-2009 21:33

dreptak pisze:
anka-niko pisze:EDIT chyba znalazłam:
aplikacja 1320
opis: Sign of "HTML:Iframe-inf" has been found in "http://www.adhd.org.pl/\{gzip}"file.
To jest właśnie to, czego mi było potrzeba :)


ufff :)
to instrukcja dla takich jak ja posiadaczy avasta:
-lewym przyciskiem myszy kliknąć w to niebieskie kółeczko z "a"
- wybrać "podgląd logu avast!
- na lewym pasku wybrać "ostrzeżenia"
i pokazuje się lista :)

hihi.. ale się nauczyłam
:lol:
Obrazek
mama super syna - KĄT-owicza z ADHD, dysgrafią... i pasją

Jerzy Liebiert
Uczyniwszy na wieki wybór// w każdej chwili wybierać muszę... Jeździec

Uczę się ciebie człowieku.//Powoli się uczę, powoli.//Od tego uczenia trudnego//Raduje się serce i boli. *** (Uczę się ciebie, człowieku...)

smoku

Awatar użytkownika

Stróż prawa i porządku

Posty: 673


Rejestracja:
25-03-2007 11:44

Lokalizacja: Łuków, woj. lubelskie

Post 13-08-2009 21:58

anka-niko pisze:
dreptak pisze:
anka-niko pisze:EDIT chyba znalazłam:
aplikacja 1320
opis: Sign of "HTML:Iframe-inf" has been found in "http://www.adhd.org.pl/\{gzip}"file.
To jest właśnie to, czego mi było potrzeba :)


ufff :)
to instrukcja dla takich jak ja posiadaczy avasta:
-lewym przyciskiem myszy kliknąć w to niebieskie kółeczko z "a"
- wybrać "podgląd logu avast!
- na lewym pasku wybrać "ostrzeżenia"
i pokazuje się lista :)

hihi.. ale się nauczyłam
:lol:


Aniu, ale Ty zdolna jesteś, niesłychanie :wink:
pękła sprężyna, cząstka stulecia........

Maja

Awatar użytkownika

Pszczółka

Posty: 2619


Rejestracja:
01-02-2007 19:54

Post 13-08-2009 22:33

Pisząc

Maja pisze:Wchodząc na portal www.adhd.org.pl wyskakuje komunikat o wirusie (ten sam co poprzednio na stronie Gołabka)


użyłam skrótu do wcześniejszego postu

Maja pisze:Kiedy zajrzałam na stronę http://portal.adhd.org.pl/phpbb/viewtopic.php?t=1516 w linku do zdjęć szkoły avast wykrywa mi wirusa

Plik: http://www.golombek.waw.pl/forum/inne/abba/
Nazwa pasożyta :HTML:Iframe-inf
Typ pasożyta: Wirus/robak
Wersja VPS: 090726-0, 2009-07-26

Czy może to być fałszywy alarm programu?

a że tym razem blokowało wejście na stronę główną - nie określiłam dokładnie. :oops:

Anka-niko świetnie się spisałaś :ithl:
Dreptak również bardzo dzielnie się spisał, wymazując robala :ithl: Dziękuję :)

maciej

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Posty: 2715


Rejestracja:
09-01-2008 17:16

Lokalizacja: Inowrocław

Post 14-08-2009 13:47

Anka kliknąć prawym przyciskiem myszy. :wink:
Michał 18 lat ADHD

anka-niko

Awatar użytkownika

Wsparcie i Łowca Talentów

Posty: 8543


Rejestracja:
27-04-2008 16:50

Lokalizacja: warszawa, Żoliborz

Dzieci: młody dorosły z ADHD (wbrew pozorom)

Ja: takie sobie coś ;)

Post 14-08-2009 17:50

maciej pisze:Anka kliknąć prawym przyciskiem myszy. :wink:


upppssss faktycznie :) :oops:

PRAWY
Obrazek
mama super syna - KĄT-owicza z ADHD, dysgrafią... i pasją

Jerzy Liebiert
Uczyniwszy na wieki wybór// w każdej chwili wybierać muszę... Jeździec

Uczę się ciebie człowieku.//Powoli się uczę, powoli.//Od tego uczenia trudnego//Raduje się serce i boli. *** (Uczę się ciebie, człowieku...)

Maja

Awatar użytkownika

Pszczółka

Posty: 2619


Rejestracja:
01-02-2007 19:54

Post 31-08-2009 13:30

Mam pytanie czy można na naszym forum dla gości i świeżo zalogowanych zablokować opcję pokazywania wszystkich postów danej osoby? To tylko moja propozycja ale pomyślałam, że gościom czy osobom, które są krótko na forum nie jest ta funkcja niezbędna.

Osoba nowa szuka problemu w wątkach. Jeśli go nie znajdzie założy własny wątek, w którym kto będzie umiał, to coś doradzi.
Po ostatnich wybrykach znanego nam osobnika byłabym skłonna zostawić funkcję "pokaż wszystkie posty XX" jedynie osobom posiadającym minimum 100 postów.
Co o tym myślicie?

Justynka

Awatar użytkownika

Wsparcie

Posty: 5718


Rejestracja:
03-12-2006 14:04

Lokalizacja: znad Bałtyku

Post 31-08-2009 13:45

Maja pisze:Mam pytanie czy można na naszym forum dla gości i świeżo zalogowanych zablokować opcję pokazywania wszystkich postów danej osoby? To tylko moja propozycja ale pomyślałam, że gościom czy osobom, które są krótko na forum nie jest ta funkcja niezbędna.

Osoba nowa szuka problemu w wątkach. Jeśli go nie znajdzie założy własny wątek, w którym kto będzie umiał, to coś doradzi.
Po ostatnich wybrykach znanego nam osobnika byłabym skłonna zostawić funkcję "pokaż wszystkie posty XX" jedynie osobom posiadającym minimum 100 postów.
Co o tym myślicie?


Taka propozycja już kiedyś padła. Rozmyło się. Obecnie każda osoba może przeglądać nasze posty. Nawet taka, która nie jest zalogowana. :(

Beata

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 5000


Rejestracja:
08-06-2006 07:21

Lokalizacja: Warszawa

Post 31-08-2009 14:00

Dołączam się do tego postulatu.
Z powodów osobistych.

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13306


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 31-08-2009 15:50

to nie jest takie proste.
Postaram się pomyśleć, ale nie obiecuję.

Maja

Awatar użytkownika

Pszczółka

Posty: 2619


Rejestracja:
01-02-2007 19:54

Post 09-09-2009 17:06

Moja pszczoła z avatarka odleciała. Czy ktoś mógłby mi pomóc, żeby wróciła? Chyba, że tylko u mnie wyświetla zamiast avatarka czarny prostokąt.:hmmm:
Oryginał był tutaj http://www.maskotkowo.pl/jpg_m/maja.jpg. Dosia mi ją zmniejszyła i wrzuciła. Dałoby radę jeszcze raz? :help:

Maja

Awatar użytkownika

Pszczółka

Posty: 2619


Rejestracja:
01-02-2007 19:54

Post 09-09-2009 17:08

Chyba zniknęła z głównego serwera

Halina

Awatar użytkownika

Licencjonowana ADHD-owa Czarownica

Posty: 5819


Rejestracja:
08-03-2005 22:32

Lokalizacja: Górny Śląsk

Dzieci: Piotrek 24 CZR z cechami ADHD i Krzyś 15 gimnazjalista ZA z cechami ADHD

Ja: ADHD zdiagnozowane przez lekarzy moich dzieci

Post 09-09-2009 17:10

Ja widzę.
Sama ADHD, synowie ZA z cechami ADHD, a mąż podejrzany o ADD
Obrazek
Obrazek
tel. 799223703

Aneta

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Posty: 3702


Rejestracja:
11-08-2008 10:32

Lokalizacja: Warszawa

Dzieci: 19 miesięcy

Ja: zdiagnozowane ADHD

Post 09-09-2009 17:12

Ja też widzę.
Nie ma potrzeby złościć się ani na siebie, ani na sytuację. Często zdarza się nam mówić: "Złości mnie ta sytuacja". Musimy jednak mieć świadomość, że sytuacje tworzą ludzie, za każdą sytuacją ktoś stoi i nic złego się nie stanie, jeśli poczujemy do niego złość. :)

Maja

Awatar użytkownika

Pszczółka

Posty: 2619


Rejestracja:
01-02-2007 19:54

Post 09-09-2009 17:13

To może coś z moim komputerem nie tak, bo widzę wszystkie avatarki poza swoim. Na miejscu mojego mam czarny prostokąt.

Aneta

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Posty: 3702


Rejestracja:
11-08-2008 10:32

Lokalizacja: Warszawa

Dzieci: 19 miesięcy

Ja: zdiagnozowane ADHD

Post 09-09-2009 17:14

hm może trzeba wylogować się i zalogować ? :wink:
Nie ma potrzeby złościć się ani na siebie, ani na sytuację. Często zdarza się nam mówić: "Złości mnie ta sytuacja". Musimy jednak mieć świadomość, że sytuacje tworzą ludzie, za każdą sytuacją ktoś stoi i nic złego się nie stanie, jeśli poczujemy do niego złość. :)

Maja

Awatar użytkownika

Pszczółka

Posty: 2619


Rejestracja:
01-02-2007 19:54

Post 09-09-2009 17:18

Bingo. Na to nie wpadłam :doh: - wróciła. Dziękuję i przepraszam. A ja już zrzut zrobiłam - będę mieć na pamiątkę ;)

Aneta

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Posty: 3702


Rejestracja:
11-08-2008 10:32

Lokalizacja: Warszawa

Dzieci: 19 miesięcy

Ja: zdiagnozowane ADHD

Post 12-09-2009 17:44

Co to znaczy wyświetla mi sie na samym dole, nawet jak sie loguje rownież- Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /home/dreptak/public_html/portal/phpbb/includes/page_tail.php on line 60
Nie ma potrzeby złościć się ani na siebie, ani na sytuację. Często zdarza się nam mówić: "Złości mnie ta sytuacja". Musimy jednak mieć świadomość, że sytuacje tworzą ludzie, za każdą sytuacją ktoś stoi i nic złego się nie stanie, jeśli poczujemy do niego złość. :)

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13306


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 12-09-2009 17:46

Właśnie dłubię przy programach.
Wybaczcie, jeszcze przez chwilę mogą pojawiać się dziwne napisy.

Maja

Awatar użytkownika

Pszczółka

Posty: 2619


Rejestracja:
01-02-2007 19:54

Post 05-10-2009 14:37

Kilka razy trafiłam w sieci na informacje dotyczące linkowania obrazków, zdjęć, filmów na fora, blogi itp. Pisano, że użytkownik, który wstawia adres obrazka tak, że wyświetla się on od razu na wynikowej stronie może zostać obciążony kosztami transferu.

Nie umiem tego fachowo sformułować, ale chodzi o to, że jeśli widzimy na forum obrazek, to ładuje się on jednocześnie na stronie źródłowej i wynikowej.
Najbezpieczniej jest umieszczać zdjęcia na własnym serwerze,we własnym albumie, a my robimy różnie.

Przypuszczam, że chodzi o to, by wstawiać sam link zmuszający do wejścia na stronę ze zdjęciem, niż kopiować adres tak, by na naszej stronie wyświetlał się gotowy obraz.

Namieszałam troszkę, ale chciałabym wiedzieć jak wstawiać zdjęcia, by spać spokojnie.

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13306


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 05-10-2009 16:24

Niby jak i kto mógłby nas obciążyć kosztami transferu? Z nikim nie podpisywałem umowy więc mogą nam nafiukać. Właściciel serwera ze zdjęciem może co najwyżej zablokować wyświetlanie tego zdjęcia.
W tej chwili jest możliwość wrzucania obrazków, zdjęć a nawet filmów na nasz serwer.

Maja

Awatar użytkownika

Pszczółka

Posty: 2619


Rejestracja:
01-02-2007 19:54

Post 05-10-2009 17:57

Super :)

anka-niko

Awatar użytkownika

Wsparcie i Łowca Talentów

Posty: 8543


Rejestracja:
27-04-2008 16:50

Lokalizacja: warszawa, Żoliborz

Dzieci: młody dorosły z ADHD (wbrew pozorom)

Ja: takie sobie coś ;)

Post 09-11-2009 09:36

Czy magiczny guziczek "powrót na stronę główną forum" mógłby być też na górze stron?
[smilie=be mine!.gif]
Leniwa, wygodnicka
Obrazek
mama super syna - KĄT-owicza z ADHD, dysgrafią... i pasją

Jerzy Liebiert
Uczyniwszy na wieki wybór// w każdej chwili wybierać muszę... Jeździec

Uczę się ciebie człowieku.//Powoli się uczę, powoli.//Od tego uczenia trudnego//Raduje się serce i boli. *** (Uczę się ciebie, człowieku...)

smoczydlo

Awatar użytkownika

Forumoholik

Posty: 2637


Rejestracja:
14-02-2007 18:02

Lokalizacja: Łuków, woj. lubelskie

Post 09-11-2009 09:49

Aniu taki guziczek jest :).
Człowiek jest wielki,
nie przez to, co ma, lecz przez to kim jest,
nie przez to co posiada, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.

anka-niko

Awatar użytkownika

Wsparcie i Łowca Talentów

Posty: 8543


Rejestracja:
27-04-2008 16:50

Lokalizacja: warszawa, Żoliborz

Dzieci: młody dorosły z ADHD (wbrew pozorom)

Ja: takie sobie coś ;)

Post 09-11-2009 10:09

smoczydlo pisze:Aniu taki guziczek jest :).

na górze??? :shock:
To widać mam walnięte kompy :( Bo nie widzę takowego. U mnie jest tylko na dole :??:
Obrazek
mama super syna - KĄT-owicza z ADHD, dysgrafią... i pasją

Jerzy Liebiert
Uczyniwszy na wieki wybór// w każdej chwili wybierać muszę... Jeździec

Uczę się ciebie człowieku.//Powoli się uczę, powoli.//Od tego uczenia trudnego//Raduje się serce i boli. *** (Uczę się ciebie, człowieku...)

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13306


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 09-11-2009 10:33

na górze jest
Strona główna forum ‹ Pogaduchy niekoniecznie na temat ‹ Jak działa forum?
Wystarczy kliknąć w "Strona główna"

anka-niko

Awatar użytkownika

Wsparcie i Łowca Talentów

Posty: 8543


Rejestracja:
27-04-2008 16:50

Lokalizacja: warszawa, Żoliborz

Dzieci: młody dorosły z ADHD (wbrew pozorom)

Ja: takie sobie coś ;)

Post 09-11-2009 10:42

dreptak pisze:na górze jest
Strona główna forum ‹ Pogaduchy niekoniecznie na temat ‹ Jak działa forum?
Wystarczy kliknąć w "Strona główna"

No niestety, u mnie nie ma :( Smoczydło przesłało i zrzuty z ekranu - u mnie wygląda to niestety inaczej :crying:

Rządek, gdzie powinno być "strona główna...." zaczyna się na "szukaj " :(
Obrazek
mama super syna - KĄT-owicza z ADHD, dysgrafią... i pasją

Jerzy Liebiert
Uczyniwszy na wieki wybór// w każdej chwili wybierać muszę... Jeździec

Uczę się ciebie człowieku.//Powoli się uczę, powoli.//Od tego uczenia trudnego//Raduje się serce i boli. *** (Uczę się ciebie, człowieku...)

Żona Dreptaka

Wsparcie

Posty: 6424


Rejestracja:
14-03-2005 21:39

Post 09-11-2009 11:12

U mnie jest tak samo, jak u Anki-Niko.

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13306


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 09-11-2009 13:09

Komputerek żonki oczywiście wezmę pod lupę wieczorkiem.
Ale jakie używacie przeglądarki? Ja sprawdziłem przed chwilą, IE v 8 - działa poprawnie.
Sprawdzam dalej Firefox pod Win - OK, Opera v 10.01 pod Linuxem OK.
Nic nie rozumiem.
Zainstalowałem Chrome - też jest OK.
Nie bardzo mam jak sprawdzić pod IE v.7

anka-niko

Awatar użytkownika

Wsparcie i Łowca Talentów

Posty: 8543


Rejestracja:
27-04-2008 16:50

Lokalizacja: warszawa, Żoliborz

Dzieci: młody dorosły z ADHD (wbrew pozorom)

Ja: takie sobie coś ;)

Post 09-11-2009 14:24

dreptak pisze:Komputerek żonki oczywiście wezmę pod lupę wieczorkiem.
Ale jakie używacie przeglądarki? Ja sprawdziłem przed chwilą, IE v 8 - działa poprawnie.
Sprawdzam dalej Firefox pod Win - OK, Opera v 10.01 pod Linuxem OK.
Nic nie rozumiem.
Zainstalowałem Chrome - też jest OK.
Nie bardzo mam jak sprawdzić pod IE v.7

no to ja mam służbowy IE 7, a domowy - sprawdzę wieczorem, bo oczywiście nie pamiętam, ale jakieś "home edition"

edit - w domu IE8 :shock: a i tak tak samo jak w pracy widzę :crying:
Obrazek
mama super syna - KĄT-owicza z ADHD, dysgrafią... i pasją

Jerzy Liebiert
Uczyniwszy na wieki wybór// w każdej chwili wybierać muszę... Jeździec

Uczę się ciebie człowieku.//Powoli się uczę, powoli.//Od tego uczenia trudnego//Raduje się serce i boli. *** (Uczę się ciebie, człowieku...)

etam

Awatar użytkownika

Linuxiarz młodszy

Posty: 811


Rejestracja:
10-03-2005 20:37

Lokalizacja: W-wa

Post 09-11-2009 18:50

powinno być tak i powinno dać się klikać:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13306


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 09-11-2009 19:03

anka-niko pisze:no to ja mam służbowy IE 7, a domowy - sprawdzę wieczorem, bo oczywiście nie pamiętam, ale jakieś "home edition"

edit - w domu IE8 :shock: a i tak tak samo jak w pracy widzę :crying:
W takim razie:
1. otwórz stronę forum
2. kliknij w Widok / źródło
3. otworzy się okienko z robaczkami,
4. skopiuj je wszystkie i wyślij mi na maila.

Justynka

Awatar użytkownika

Wsparcie

Posty: 5718


Rejestracja:
03-12-2006 14:04

Lokalizacja: znad Bałtyku

Post 09-11-2009 19:08

dreptak pisze:
3. otworzy się okienko z robaczkami,
4. skopiuj je wszystkie i wyślij mi na maila.


To się nazywa prawidłowa rozmowa z laikiem!
:brawo:

anka-niko

Awatar użytkownika

Wsparcie i Łowca Talentów

Posty: 8543


Rejestracja:
27-04-2008 16:50

Lokalizacja: warszawa, Żoliborz

Dzieci: młody dorosły z ADHD (wbrew pozorom)

Ja: takie sobie coś ;)

Post 09-11-2009 20:10

dreptak pisze:
anka-niko pisze:no to ja mam służbowy IE 7, a domowy - sprawdzę wieczorem, bo oczywiście nie pamiętam, ale jakieś "home edition"

edit - w domu IE8 :shock: a i tak tak samo jak w pracy widzę :crying:
W takim razie:
1. otwórz stronę forum
2. kliknij w Widok / źródło
3. otworzy się okienko z robaczkami,
4. skopiuj je wszystkie i wyślij mi na maila.

to rozumiem :lol:

robaczki wysłane w drogę
Obrazek
mama super syna - KĄT-owicza z ADHD, dysgrafią... i pasją

Jerzy Liebiert
Uczyniwszy na wieki wybór// w każdej chwili wybierać muszę... Jeździec

Uczę się ciebie człowieku.//Powoli się uczę, powoli.//Od tego uczenia trudnego//Raduje się serce i boli. *** (Uczę się ciebie, człowieku...)

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13306


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 09-11-2009 23:18

no to mam zagwozdkę. Robaczki wyglądają ładnie.

anka-niko

Awatar użytkownika

Wsparcie i Łowca Talentów

Posty: 8543


Rejestracja:
27-04-2008 16:50

Lokalizacja: warszawa, Żoliborz

Dzieci: młody dorosły z ADHD (wbrew pozorom)

Ja: takie sobie coś ;)

Post 10-11-2009 00:22

dreptak pisze:no to mam zagwozdkę. Robaczki wyglądają ładnie.


:D zdolna jestem :lol:
Obrazek
mama super syna - KĄT-owicza z ADHD, dysgrafią... i pasją

Jerzy Liebiert
Uczyniwszy na wieki wybór// w każdej chwili wybierać muszę... Jeździec

Uczę się ciebie człowieku.//Powoli się uczę, powoli.//Od tego uczenia trudnego//Raduje się serce i boli. *** (Uczę się ciebie, człowieku...)

anka-niko

Awatar użytkownika

Wsparcie i Łowca Talentów

Posty: 8543


Rejestracja:
27-04-2008 16:50

Lokalizacja: warszawa, Żoliborz

Dzieci: młody dorosły z ADHD (wbrew pozorom)

Ja: takie sobie coś ;)

Post 13-11-2009 20:59

Uprzejmie donoszę, że zaczyna widzieć te górne guziczki :D
Co prawda czasami dziwnie skaczą na temat wątku/działu, ale - skoro już do mnie przyszły - mam nadzieję, że się zadomowią i zostaną [smilie=be mine!.gif]

hmm 13 piątek tak działa???
Obrazek
mama super syna - KĄT-owicza z ADHD, dysgrafią... i pasją

Jerzy Liebiert
Uczyniwszy na wieki wybór// w każdej chwili wybierać muszę... Jeździec

Uczę się ciebie człowieku.//Powoli się uczę, powoli.//Od tego uczenia trudnego//Raduje się serce i boli. *** (Uczę się ciebie, człowieku...)

anka-niko

Awatar użytkownika

Wsparcie i Łowca Talentów

Posty: 8543


Rejestracja:
27-04-2008 16:50

Lokalizacja: warszawa, Żoliborz

Dzieci: młody dorosły z ADHD (wbrew pozorom)

Ja: takie sobie coś ;)

Post 19-11-2009 11:54

buuuu :(
znowu mi zniknęły guziczki :crying:
a jeszcze rano były :!: :?:
Obrazek
mama super syna - KĄT-owicza z ADHD, dysgrafią... i pasją

Jerzy Liebiert
Uczyniwszy na wieki wybór// w każdej chwili wybierać muszę... Jeździec

Uczę się ciebie człowieku.//Powoli się uczę, powoli.//Od tego uczenia trudnego//Raduje się serce i boli. *** (Uczę się ciebie, człowieku...)

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13306


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 19-11-2009 12:16

Nie kumam o co chodzi.
Proponuję wyczyścić cache przeglądarki. Może tam jest problem.
Można odświeżyć stronę przez ctrl-F5, to jest wczytanie wszystkiego jeszcze raz.

anka-niko

Awatar użytkownika

Wsparcie i Łowca Talentów

Posty: 8543


Rejestracja:
27-04-2008 16:50

Lokalizacja: warszawa, Żoliborz

Dzieci: młody dorosły z ADHD (wbrew pozorom)

Ja: takie sobie coś ;)

Post 22-11-2009 19:08

Coś mnie ten nowy serwer nie lubi :crying:
A to znikają guziczki, a to emotikonki nie chcą wskakiwać do postu, a to mnie wywala i mam kłopot z zalogowaniem. Dzisiaj mnie wywalił i nie chciał mnie wpuścić. Myślałam, że moze mylę literki w haśle, ale nie - BARDZO powoli uważnie wpisywałam, a mimo to coś się zacieło,,, dopiero chyba za 6 czy 7 razem kazało wpisać jakieś znaczki i był łaskaw otworzyć podwoje.... buuu :crying:
Obrazek
mama super syna - KĄT-owicza z ADHD, dysgrafią... i pasją

Jerzy Liebiert
Uczyniwszy na wieki wybór// w każdej chwili wybierać muszę... Jeździec

Uczę się ciebie człowieku.//Powoli się uczę, powoli.//Od tego uczenia trudnego//Raduje się serce i boli. *** (Uczę się ciebie, człowieku...)

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13306


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 22-11-2009 21:39

Dziś rano były jeszcze zawirowania z przeniesieniem serwera DNS.
Jeszcze poczta nie została przeniesiona, co nastąpi jutro.

Ostatecznie żegnamy się z serwerem w Superhost. Są to ostatnie ruchy związane z tym przeniesieniem. W tej chwili już przeniosłem wszystkie usługi na inny serwer.
Rozwód chwilę trwał, ale warto było.
Poziom usług jest absolutnie nieporównywalny.
Tylko czas dostępu wzrósł nam ze względu na odległość.
Przedtem było 0.2 sekundy dostępu + 1.5 sekundy generowania strony=1.7 sekundy
teraz jest 0.8 sekundy dostępu i 0.6 sekundy generowania strony = 1.4 sekundy

czyli forum chodzi odrobinę szybciej.

Maja

Awatar użytkownika

Pszczółka

Posty: 2619


Rejestracja:
01-02-2007 19:54

Post 09-01-2010 22:55

Dzisiaj bardzo często wyskakuje błąd 500. Kilkakrotnie wpisywany post, który rwie się przy wysyłce może zirytować, ale komunikat "już na nich nakrzyczałem" działa bardzo kojąco :)

Dosia

Awatar użytkownika

Rodzic i nauczyciel

Posty: 11855


Rejestracja:
11-05-2006 02:24

Dzieci: Marcin 21 lat ADHD, Piotr 29 lat

Post 10-01-2010 13:24

Maja pisze:Dzisiaj bardzo często wyskakuje błąd 500. Kilkakrotnie wpisywany post, który rwie się przy wysyłce może zirytować
Maju, a czy próbowałaś na tym błędzie kliknąć "wstecz" w przeglądarce? U mnie zawsze wraca bez problemu do okienka z wpisywanym postem, tzn jego ostatnią wersją, wystarczy kliknąć "Pokaż" (żeby sprawdzić, czy czasami mimo błędu nie zapisał postu) a potem "Wyślij".

Mnie, dzięki tej metodzie, jeszcze się nie zdarzyło 2x pisać posta. Korzystam z Firefoxa.
Moi synowie są już dorośli, obaj po maturze i usamodzielnieni. :OK:

Przekonałam się, że ani ADHD ani ZA nie jest wyrokiem i staram się szerzyć wiedzę o tym, jak to robić, chociaż uważam, że największe, najpełniejsze i najbardziej wartościowe źródło tej wiedzy znajduje się właśnie tutaj, na tym forum.

dosia.eu - mój blog o wychowaniu, mój facebook.
Zapraszam do czytania, lajkowania, rozpowszechniania i dziękuję. :)

Maja

Awatar użytkownika

Pszczółka

Posty: 2619


Rejestracja:
01-02-2007 19:54

Post 10-01-2010 15:43

Dosiu, u mnie wczoraj nałożyły się trzy problemy:
1. błąd 500, który wczoraj wyskakiwał mi kilkanaście razy (najmniej dokuczliwy),

2. moja sieć, która w weekendy prawie stoi (chyba ktoś sobie w te dni ściąga i blokuje innym sieć)
strona wczytuje się, wczytuje i w końcu wyskakuje mi komunikat, że czas oczekiwania był zbyt długi. Tutaj czeka mnie wyprawa do operatora.

3. mój stary sprzęt, który głośno krzyczy na mnie - "wymień mnie!".
Jakiś czas temu wymieniłam mu zasilacz, dysk twardy i wiatraczki, wyczyściłam radiatory, dołożyłam Ram. Teraz wyje mi od nowa i przegrzewa się. Nie warto już w niego inwestować, bo kupno pojedynczego podzespołu niczego nie zmieni. Przyspieszyłam go ustawieniami, ale fizycznych parametrów żaden program nie przeskoczy. Nieuchronnie zbliża się chwila koniecznego zakupu nowego komputera.

Maja

Awatar użytkownika

Pszczółka

Posty: 2619


Rejestracja:
01-02-2007 19:54

Post 24-01-2010 15:22

Ile trzeba czekać na linka aktywującego po rejestracji?
Chciałam założyć konto Młodej, ale nie przychodzi link aktywacyjny. Próbowałam drugi raz - wyskakuje, że adres e-mail już jest użyty. Nic na skrzynkę nie przyszło.
Próbuję znowu z innym adresem- znów wskakuje komunikat, że trzeba czekać na linka aktywującego ale znów nic nie przychodzi. Automat zamarzł?

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13306


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 24-01-2010 17:41

normalnie powinno trwać najdłużej do minuty.
Ja mogę aktywować konto ręcznie. Tylko nie wiem które.

Maja

Awatar użytkownika

Pszczółka

Posty: 2619


Rejestracja:
01-02-2007 19:54

Post 24-01-2010 22:04

Wszystko działa. Bardzo dziękuję :)

Aneta

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Posty: 3702


Rejestracja:
11-08-2008 10:32

Lokalizacja: Warszawa

Dzieci: 19 miesięcy

Ja: zdiagnozowane ADHD

Post 10-03-2010 12:14

Gdzie można/ jak można zobaczyć, ile razy był otwierany jakiś post?
Nie ma potrzeby złościć się ani na siebie, ani na sytuację. Często zdarza się nam mówić: "Złości mnie ta sytuacja". Musimy jednak mieć świadomość, że sytuacje tworzą ludzie, za każdą sytuacją ktoś stoi i nic złego się nie stanie, jeśli poczujemy do niego złość. :)

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13306


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 10-03-2010 13:17

post nie, ale można zobaczyć w widoku forum. Tam są kolumny "odpowiedzi" i "wyświetlone".
W kolumnie "wyświetlone" jest pokazane ile razy wątek był otwierany.
PoprzedniaNastępna

Wróć do Jak działa forum?



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.