Forum     Forum - powrót na pocztek forum Portal - powrót na ADHD.org.pl Office Bogdan Mizerski

PYTANIA DO MILOSCIWIE NAM PANUJACEGO DREPTAKA

Moderator: Moderatorzy

Justynka

Awatar użytkownika

Wsparcie

Posty: 5718


Rejestracja:
03-12-2006 14:04

Lokalizacja: znad Bałtyku

Post 27-11-2008 12:14

tomaszw pisze:Ja mam "władzę na lekach". Porządek tam trzymam niemiłosierny. :D
I zauważ, jakie są efekty. Nie mija tydzień odkąd zostałem moderatorem i już concerta została wpisana na listę leków refundowanych. :lol: :lol:


Chyba na lekach powinniśmy zacząć pisać o antykoncepcji :D

aneczka

Awatar użytkownika

Wsparcie

Posty: 3889


Rejestracja:
25-03-2008 16:23

Lokalizacja: UK

Post 27-11-2008 12:40

Swietny pomysł :lol:

Ja bym jeszcze dodała ogólnie wszystkie leki dla dzieci...apteki przy chorobie majątek pochłaniają :evil:

Tomaszek

Awatar użytkownika

Wsparcie

Posty: 4125


Rejestracja:
02-10-2007 20:57

Post 27-11-2008 14:42

Justynka pisze:Chyba na lekach powinniśmy zacząć pisać o antykoncepcji :D


http://kobieta.interia.pl/seks/kalendar ... 3godFzNVJA

.. i w ten sposób ceny niezbędnych medykamentów zredukowałem do zera. :D

I niech ktoś teraz powie, że nie nadaję się na moderatora "na lekach"!!! :lol:

Justynka

Awatar użytkownika

Wsparcie

Posty: 5718


Rejestracja:
03-12-2006 14:04

Lokalizacja: znad Bałtyku

Post 27-11-2008 14:44

Aleś TY dowcipny :lol:

maciej

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Posty: 2715


Rejestracja:
09-01-2008 17:16

Lokalizacja: Inowrocław

Post 27-11-2008 17:10

Tomasz nie zadzieraj z dziewczynami :wink:

Nulka

Awatar użytkownika

Pieniacz urzędowy

Posty: 832


Rejestracja:
04-11-2008 00:25

Lokalizacja: Gdansk

Post 28-11-2008 00:39

tomaszw pisze:http://kobieta.interia.pl/seks/kalendar ... 3godFzNVJA

.. i w ten sposób ceny niezbędnych medykamentów zredukowałem do zera. :D

I niech ktoś teraz powie, że nie nadaję się na moderatora "na lekach"!!! :lol:


Czy Ty naprawdę musisz reklamować watykańską ruletkę :boxing:
Mama 16-letniego Aspi i 10-letniej naśladowniczki :)

Tomaszek

Awatar użytkownika

Wsparcie

Posty: 4125


Rejestracja:
02-10-2007 20:57

Post 28-11-2008 08:54

Nulka pisze:Czy Ty naprawdę musisz reklamować watykańską ruletkę :boxing:


A to nie działa? :shock:
Ojej, a tyle się pisze w prasie i w telewizji raz mówili... :(
Nawet w internecie jest...

To ja dzwonię do żony bo coś czuję, że teścik jest potrzebny. A ja się wstydzę kupić. :lol:

Krzysionek

Awatar użytkownika

Wsparcie

Posty: 3086


Rejestracja:
21-09-2007 21:22

Lokalizacja: Ipswich (Anglia)

Dzieci: Piotrek 14 lat ADHD z cechami Aspi i zaburzenia zachowania

Post 28-11-2008 13:20

tomaszw pisze:
A to nie działa? :shock:
Ojej, a tyle się pisze w prasie i w telewizji raz mówili... :(
Nawet w internecie jest...

To ja dzwonię do żony bo coś czuję, że teścik jest potrzebny. A ja się wstydzę kupić. :lol:


Powiedz w aptece...tak mimochodem,że to dla twojej suni...że rasowa i ....
Ogry mają warstwy... jak cebula.
Shrek

Ogr bagienny.

smoczydlo

Awatar użytkownika

Forumoholik

Posty: 2637


Rejestracja:
14-02-2007 18:02

Lokalizacja: Łuków, woj. lubelskie

Post 28-11-2008 13:38

Ogr pisze:
tomaszw pisze:
A to nie działa? :shock:
Ojej, a tyle się pisze w prasie i w telewizji raz mówili... :(
Nawet w internecie jest...

To ja dzwonię do żony bo coś czuję, że teścik jest potrzebny. A ja się wstydzę kupić. :lol:


Powiedz w aptece...tak mimochodem,że to dla twojej suni...że rasowa i ....
:smiech_na_calego:
Człowiek jest wielki,
nie przez to, co ma, lecz przez to kim jest,
nie przez to co posiada, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.

Aneta

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Posty: 3701


Rejestracja:
11-08-2008 10:32

Lokalizacja: Warszawa

Dzieci: 5 miesięcy :)

Ja: zdiagnozowane ADHD

Post 05-01-2009 18:47

Mam pytanie, czemu jak nie mam żadnej wiadomości to pokazuje się, że mam.
Nie ma potrzeby złościć się ani na siebie, ani na sytuację. Często zdarza się nam mówić: "Złości mnie ta sytuacja". Musimy jednak mieć świadomość, że sytuacje tworzą ludzie, za każdą sytuacją ktoś stoi i nic złego się nie stanie, jeśli poczujemy do niego złość. :)

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13277


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 05-01-2009 18:59

A gdzie się pokazuje?

Aneta

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Posty: 3701


Rejestracja:
11-08-2008 10:32

Lokalizacja: Warszawa

Dzieci: 5 miesięcy :)

Ja: zdiagnozowane ADHD

Post 05-01-2009 19:00

Tam gdzie pokazują się, że jest wiadomość na tematach. Dziwne to a jak wchodzę to nie ma żadnej wiadomości.
Nie ma potrzeby złościć się ani na siebie, ani na sytuację. Często zdarza się nam mówić: "Złości mnie ta sytuacja". Musimy jednak mieć świadomość, że sytuacje tworzą ludzie, za każdą sytuacją ktoś stoi i nic złego się nie stanie, jeśli poczujemy do niego złość. :)

Aneta

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Posty: 3701


Rejestracja:
11-08-2008 10:32

Lokalizacja: Warszawa

Dzieci: 5 miesięcy :)

Ja: zdiagnozowane ADHD

Post 05-01-2009 19:01

Nowe posty
Nie ma potrzeby złościć się ani na siebie, ani na sytuację. Często zdarza się nam mówić: "Złości mnie ta sytuacja". Musimy jednak mieć świadomość, że sytuacje tworzą ludzie, za każdą sytuacją ktoś stoi i nic złego się nie stanie, jeśli poczujemy do niego złość. :)

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13277


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 05-01-2009 19:09

odśwież ekran przez F5, wtedy informacja o nowym poście zniknie.

Aneta

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Posty: 3701


Rejestracja:
11-08-2008 10:32

Lokalizacja: Warszawa

Dzieci: 5 miesięcy :)

Ja: zdiagnozowane ADHD

Post 05-01-2009 19:11

Nie rozumiem . to co mam zrobić??????
Nie ma potrzeby złościć się ani na siebie, ani na sytuację. Często zdarza się nam mówić: "Złości mnie ta sytuacja". Musimy jednak mieć świadomość, że sytuacje tworzą ludzie, za każdą sytuacją ktoś stoi i nic złego się nie stanie, jeśli poczujemy do niego złość. :)

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13277


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 05-01-2009 19:12

nacisnąć klawisz F5.

Aneta

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Posty: 3701


Rejestracja:
11-08-2008 10:32

Lokalizacja: Warszawa

Dzieci: 5 miesięcy :)

Ja: zdiagnozowane ADHD

Post 05-01-2009 19:13

nacisnęłam . I nic.
Nie ma potrzeby złościć się ani na siebie, ani na sytuację. Często zdarza się nam mówić: "Złości mnie ta sytuacja". Musimy jednak mieć świadomość, że sytuacje tworzą ludzie, za każdą sytuacją ktoś stoi i nic złego się nie stanie, jeśli poczujemy do niego złość. :)

Halina

Awatar użytkownika

Licencjonowana ADHD-owa Czarownica

Posty: 5819


Rejestracja:
08-03-2005 22:32

Lokalizacja: Górny Śląsk

Dzieci: Piotrek 24 CZR z cechami ADHD i Krzyś 15 gimnazjalista ZA z cechami ADHD

Ja: ADHD zdiagnozowane przez lekarzy moich dzieci

Post 05-01-2009 19:18

W Firefoksie, czasem tak jest , że ptaszki zostają, ja mam to samo, dopiero jak sobie zrobię dłuższą przerwę od kompa tak ok 30 minut znikają.
Sama ADHD, synowie ZA z cechami ADHD, a mąż podejrzany o ADD
Obrazek
Obrazek
tel. 799223703

Aneta

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Posty: 3701


Rejestracja:
11-08-2008 10:32

Lokalizacja: Warszawa

Dzieci: 5 miesięcy :)

Ja: zdiagnozowane ADHD

Post 05-01-2009 19:31

aha to suż rozumiem , a ja myślałam, że coś ja na psociłam. :lol:
Nie ma potrzeby złościć się ani na siebie, ani na sytuację. Często zdarza się nam mówić: "Złości mnie ta sytuacja". Musimy jednak mieć świadomość, że sytuacje tworzą ludzie, za każdą sytuacją ktoś stoi i nic złego się nie stanie, jeśli poczujemy do niego złość. :)

anka-niko

Awatar użytkownika

Wsparcie i Łowca Talentów

Posty: 8543


Rejestracja:
27-04-2008 16:50

Lokalizacja: warszawa, Żoliborz

Dzieci: młody dorosły z ADHD (wbrew pozorom)

Ja: takie sobie coś ;)

Post 07-01-2009 20:49

Dreptaku, czy dzisiejsze wywalanie z forum ma związek z mrozem, czy inne jakieś?? Inne strony chodziły, a Kampania wywaliła i nie dało się zalogować :(
Obrazek
mama super syna - KĄT-owicza z ADHD, dysgrafią... i pasją

Jerzy Liebiert
Uczyniwszy na wieki wybór// w każdej chwili wybierać muszę... Jeździec

Uczę się ciebie człowieku.//Powoli się uczę, powoli.//Od tego uczenia trudnego//Raduje się serce i boli. *** (Uczę się ciebie, człowieku...)

Aneta

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Posty: 3701


Rejestracja:
11-08-2008 10:32

Lokalizacja: Warszawa

Dzieci: 5 miesięcy :)

Ja: zdiagnozowane ADHD

Post 07-01-2009 21:03

Anka - Niko też tak miała dziś . I się zdenerwowałam że nigdy na to nie wejdę , że ciągle będzie zablokowane.
Nie ma potrzeby złościć się ani na siebie, ani na sytuację. Często zdarza się nam mówić: "Złości mnie ta sytuacja". Musimy jednak mieć świadomość, że sytuacje tworzą ludzie, za każdą sytuacją ktoś stoi i nic złego się nie stanie, jeśli poczujemy do niego złość. :)

smoczydlo

Awatar użytkownika

Forumoholik

Posty: 2637


Rejestracja:
14-02-2007 18:02

Lokalizacja: Łuków, woj. lubelskie

Post 07-01-2009 21:27

anka-niko pisze:Dreptaku, czy dzisiejsze wywalanie z forum ma związek z mrozem, czy inne jakieś?? Inne strony chodziły, a Kampania wywaliła i nie dało się zalogować :(
U mnie też ten problem powstał :(.
Człowiek jest wielki,
nie przez to, co ma, lecz przez to kim jest,
nie przez to co posiada, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13277


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 07-01-2009 21:33

Była awaria zasilania, cała serwerownia przez kilka godzin leżała.

anka-niko

Awatar użytkownika

Wsparcie i Łowca Talentów

Posty: 8543


Rejestracja:
27-04-2008 16:50

Lokalizacja: warszawa, Żoliborz

Dzieci: młody dorosły z ADHD (wbrew pozorom)

Ja: takie sobie coś ;)

Post 07-01-2009 21:39

uff... ja przez chwilę myślałam, że mi zablokowali strony
Obrazek
mama super syna - KĄT-owicza z ADHD, dysgrafią... i pasją

Jerzy Liebiert
Uczyniwszy na wieki wybór// w każdej chwili wybierać muszę... Jeździec

Uczę się ciebie człowieku.//Powoli się uczę, powoli.//Od tego uczenia trudnego//Raduje się serce i boli. *** (Uczę się ciebie, człowieku...)

maciej

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Posty: 2715


Rejestracja:
09-01-2008 17:16

Lokalizacja: Inowrocław

Post 08-01-2009 17:27

dreptak pisze:Była awaria zasilania, cała serwerownia przez kilka godzin leżała.

Dobrze, że już wszystko działa. dzień bez forum to dzień stracony. :wink:

EdyteK

Awatar użytkownika

Wsparcie

Posty: 209


Rejestracja:
28-12-2007 14:25

Lokalizacja: Chylice pod Warszawą

Post 19-01-2009 12:29

Dreptaku, czy wiesz, że niektóre z wypowiedzi rodziców na naszym forum zostały zacytowane w gazetce Homeopatia?
Ich zastosowanie nie miało bynajmniej na celu pochwalenia forum jako "miejsca gdzie ludzie sobie pomagają".

Gazetka jest w całości poświęcona ADHD i możliwych sposobów jego "leczenia" homeopatią.

Przy okazji jednak opisuje, jaką krzywdę robią rodzice dając dzieciom metylofenidat i rozpisuje się na temat Ritalinu i Concerty. Począwszy od tego, jak jest zbudowany a skończywszy na tym, jakie wywołuje skutki. Wszystko to jest opatrzone komentarzami oraz komiksowymi obrazkami

np: Matka do swojego dziecka: Kochanie, musimy porozmawiać o narkotykach. Wolisz Ritalin czy Prozac??

Przy całej mojej sympatii dla leków homeopatycznych i dla homeopatii ogółem, byłam delikatnie mówiąc zbulwersowana. Tym bardziej, że autor, który popelnił artykuł sugerował, że rodzicom robi się tu wodę z mózgu, a moderatorzy namawiają rodziców na siłę do walki o refundację leków. W domyśle, że są na usługach koncernów produkujących leki. [smilie=real mad.gif]

Artykuły w gazetce są tak napisane, że włos się na głowie jeży. No i woda na młyn.
Jeżeli problem ma rozwiązanie - nie ma się czym martwić, a jeżeli nie ma rowiązania - to martwienie się i tak niczego nie zmieni

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13277


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 19-01-2009 12:43

No cóż. My też na nich nie zostawiamy suchej nitki.

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13277


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 19-01-2009 12:48

A możesz dać link do nich?
Bo jak wpiszę w google "adhd homeopatia" to my wyskakujemy na pierwszej pozycji :)
I nie wszystkie komentarze są pochlebne :)
Zawsze możemy ich poniszczyć. Ostatecznie oni są na usługach innych koncernów!

mrówa

Awatar użytkownika

Wsparcie

Posty: 3400


Rejestracja:
17-10-2005 11:44

Post 19-01-2009 13:33

EdyteK pisze:niektóre z wypowiedzi rodziców na naszym forum zostały zacytowane w gazetce Homeopatia?

a czy forumowych postów nie chronią przypadkiem prawa autorskie?

EdyteK

Awatar użytkownika

Wsparcie

Posty: 209


Rejestracja:
28-12-2007 14:25

Lokalizacja: Chylice pod Warszawą

Post 19-01-2009 13:42

Dreptaczku, wpadła mi w ręce papierowa wersja pisma. Linku nie mam, ale postaram się zdobyć informację na ten temat. Przecież czasami podają stronę w pismach :)

mrówa, pewnie chronią nas prawa autorskie. Pozmieniali imiona, ale wydrukowane posty zdawały mi się znajome. Poszukam, czyje były.
Jeżeli problem ma rozwiązanie - nie ma się czym martwić, a jeżeli nie ma rowiązania - to martwienie się i tak niczego nie zmieni

Żona Dreptaka

Wsparcie

Posty: 6424


Rejestracja:
14-03-2005 21:39

Post 19-01-2009 13:59

dreptak pisze:Zawsze możemy ich poniszczyć.
Nie czyń drugiemu, co Tobie niemiłe.

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13277


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 19-01-2009 14:36

Jak mówi mądra księga
"jeżeli ktoś w ciebie kamieniem..."
Ale w innym miejscu "oko za oko".
I bądź tu mądry.
Ale czarny PR był stosowany przez pierwszych chrześcijan :)
W wydaniu kościoła toruńsko-katolickiego też trudno znaleźć miłość bliźniego.
Chyba, że zmienimy definicję bliźniego.

No dobra. Miłością darzyć ich nie będę. Głupie zaczepki zignoruję.
Pójdę zgodnie z naukami mistrza manipulacji, Andrzeja L:
Niech piszą co chcą, byle adresu WWW nie przekręcali :)

EdyteK

Awatar użytkownika

Wsparcie

Posty: 209


Rejestracja:
28-12-2007 14:25

Lokalizacja: Chylice pod Warszawą

Post 19-01-2009 15:22

To ja już nie będę sprawdzać. Będę jednak trzymać rękę na pulsie i uprzejmie donosić. :D
Jeżeli problem ma rozwiązanie - nie ma się czym martwić, a jeżeli nie ma rowiązania - to martwienie się i tak niczego nie zmieni

adamino

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Posty: 675


Rejestracja:
05-10-2007 22:20

Post 04-02-2009 21:24

Dzisiaj odwiedzalam forum juz kilkakrotnie i wszystko bylo ok.
Teraz probowalam cos napisac i zglupialam.
Mam pozamieniane litery na klawiaturze np. z na y, i nie moge pisac polskich znakow, jak zreszta widac w tym poscie.

Sprawdzilam jak to wyglada w edytorze tekstow, pisalam meila i tez wszystko jest ok, klawiatura dziala poprawnie i polskie znaki sa.

Moze mam cos wlaczone lub wylaczone ale nie za bardzo wiem gdzie szukac.
Mama 9-letniego Adama z ADHD.

adamino

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Posty: 675


Rejestracja:
05-10-2007 22:20

Post 04-02-2009 21:46

Pytanie już nieaktualne.

Wyłączyłam internet, weszłam ponownie i wszystko jest już ok :wink:
Mama 9-letniego Adama z ADHD.

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13277


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 04-02-2009 21:56

to jest ustawienie klawiatury w Windows. Zmienia to jakaś kombinacja shift i alt.
Ponieważ zawsze mnie to irytuje to wywalam z systemu zaraz po instalacji.

smoku

Awatar użytkownika

Stróż prawa i porządku

Posty: 673


Rejestracja:
25-03-2007 11:44

Lokalizacja: Łuków, woj. lubelskie

Post 04-02-2009 22:51

dreptak pisze:to jest ustawienie klawiatury w Windows. Zmienia to jakaś kombinacja shift i alt.
Ponieważ zawsze mnie to irytuje to wywalam z systemu zaraz po instalacji.
Właśnie miłościwie nam panujący odpowiedziałeś na nurtujące mnie pytanie - prosto, wywalić :):).
pękła sprężyna, cząstka stulecia........

Nulka

Awatar użytkownika

Pieniacz urzędowy

Posty: 832


Rejestracja:
04-11-2008 00:25

Lokalizacja: Gdansk

Post 04-02-2009 22:57

No przyszłość, przy instalacji windowsa standardowo instalują się dwa języki polskie
1. polski
2. polski programisty ( albo jakoś podobnie)

Żeby były polskie czcionki i literki we włąściwych miejscach musi być ustawiony ten drugi (polski programisty)

Przestawia się to na dole w pasku zadań, ikonka języka.

Jak nie ma to na pasku dolnym to prawo klik myszą i odhaczyć przywróć pasek języka, generalnie odbywa się to podobnie we wsystkich wersjach windowsa, aczkolwiek nazwy mogą się troszkę różnić.
Mama 16-letniego Aspi i 10-letniej naśladowniczki :)

Nulka

Awatar użytkownika

Pieniacz urzędowy

Posty: 832


Rejestracja:
04-11-2008 00:25

Lokalizacja: Gdansk

Post 04-02-2009 23:00

smoku pisze:
dreptak pisze:to jest ustawienie klawiatury w Windows. Zmienia to jakaś kombinacja shift i alt.
Ponieważ zawsze mnie to irytuje to wywalam z systemu zaraz po instalacji.
Właśnie miłościwie nam panujący odpowiedziałeś na nurtujące mnie pytanie - prosto, wywalić :):).


Bo to jest najprostrza metoda, bardzo często gadulec sam z siebie przestawiał mi te języki i teraz też wywaliłam i mam spokój :lol:
Mama 16-letniego Aspi i 10-letniej naśladowniczki :)

smoku

Awatar użytkownika

Stróż prawa i porządku

Posty: 673


Rejestracja:
25-03-2007 11:44

Lokalizacja: Łuków, woj. lubelskie

Post 04-02-2009 23:09

Nulka pisze:
smoku pisze:
dreptak pisze:to jest ustawienie klawiatury w Windows. Zmienia to jakaś kombinacja shift i alt.
Ponieważ zawsze mnie to irytuje to wywalam z systemu zaraz po instalacji.
Właśnie miłościwie nam panujący odpowiedziałeś na nurtujące mnie pytanie - prosto, wywalić :):).


Bo to jest najprostrza metoda, bardzo często gadulec sam z siebie przestawiał mi te języki i teraz też wywaliłam i mam spokój :lol:
Nulka, ale wiesz, że do prostych rozwiązań kręte ścieżki prowadzą. Jeszcze na dodatek z moim zawodem :lol: :lol: .
pękła sprężyna, cząstka stulecia........

adamino

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Posty: 675


Rejestracja:
05-10-2007 22:20

Post 04-02-2009 23:21

Nulka pisze:No przyszłość, przy instalacji windowsa standardowo instalują się dwa języki polskie
1. polski
2. polski programisty ( albo jakoś podobnie)

Żeby były polskie czcionki i literki we włąściwych miejscach musi być ustawiony ten drugi (polski programisty)



To ja akurat wiem, że może się przestawić język na ten inszy.
Tylko się bardzo zdziwiłam, że w edytorze tekstów, przy pisaniu meili wszystko było poprawnie (sprawdzałam) a na forum pisząc posta nie mogłam skorzystać z polskich znaków.

Ale najważniejsze, że wszystko już chodzi poprawnie, bo sama nie znoszę czytać takich postów.
Mama 9-letniego Adama z ADHD.

naja

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Złotego Orderu ADHD

Posty: 163


Rejestracja:
26-01-2009 19:37

Lokalizacja: dolnośląskie

Post 05-02-2009 08:50

ratunku!!!!!

SZLAG MNIE TRAFIA
Bo forum bardzo słabo mi działa.
Dreptaku, czy można w jakikolwiek sposób postawić diagnozę na odległość? Kompletnie się na tym nie znam. Jak widać poniżej. Może pytanie jest z gatunku "bardzo inteligentnych" - przepraszam z góry, wtedy po prostu je olej.

Historia choroby:
Strona główna forum ładuje mi się szybko, ale tylko w 70% prób.
Kiedy strona się załaduje i próbuję rozwinąć którykolwiek wątek to na 80% mam zwiechę - ładuje się i ładuje a na koniec brak strony do wyświetlenia. Czasem udaje mi się kliknąć 3 razy, czasem 2, przeważnie jednak zwiecha następuje od razu. To samo dotyczy portalu i artykułów na nim. Nie dotyczy - w zasadzie - innych stron (w tym blogów i forów). Często czekam sobie w tle cały dzień, aż sieć będzie miała dobry humor i wszystko zacznie działać normalnie (zdarza się).

Cechy osobowe pacjenta:
Windows XP, Sygate Personal Firewall, przeglądarka Maxthon 2.0.8 (problem występuje także w normalnym IE)
Łącze via router i via wi-fi 54Mb/s


no a teraz ctrl a ctrl c i obstawianie zakładów czy uda się dodać ten post...

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13277


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 05-02-2009 11:08

Ja używam Mozilli i nie mam problemów.
Przyjrzałbym się ustawieniom WiFi. Czy przypadkiem nie masz nieszyfrowanego połączenia i ktoś ci się nie wpina i blokuje?
U mnie, poza godzinami trochę po północy wszystko chodzi szybko i ładuje się piorunem.
Jeszcze sprawdziłbym routowanie w Twojej sieci.
Trzeba zrobić tak
start/uruchom/cmd
otworzy się okienko tekstowe
wpisać
tracert adhd.org.pl

a potem
ping adhd.org.pl

To co wypluje prześlij mi.
Popatrzymy co się dzieje.

Aneta

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Posty: 3701


Rejestracja:
11-08-2008 10:32

Lokalizacja: Warszawa

Dzieci: 5 miesięcy :)

Ja: zdiagnozowane ADHD

Post 05-02-2009 16:25

Jak się zmienia tematy? :roll:
Nie ma potrzeby złościć się ani na siebie, ani na sytuację. Często zdarza się nam mówić: "Złości mnie ta sytuacja". Musimy jednak mieć świadomość, że sytuacje tworzą ludzie, za każdą sytuacją ktoś stoi i nic złego się nie stanie, jeśli poczujemy do niego złość. :)

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13277


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 05-02-2009 16:37

A co to znaczy "zmienia tematy"?
Jeżeli wątek ma jakiś temat to ma go "na zawsze". Ewentualnie może go zmienić moderator.
Jeżeli chciałabyś zmienić temat jakiegoś istniejącego wątku, to od razu odpowiadam, że się nie zgadzam. Ponieważ treść wątku kojarzę z tematem i zmiana tematu prowadzi do zamieszania.

Aneta

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Posty: 3701


Rejestracja:
11-08-2008 10:32

Lokalizacja: Warszawa

Dzieci: 5 miesięcy :)

Ja: zdiagnozowane ADHD

Post 05-02-2009 16:39

Rozumiem, no nic trudno. :D
Nie ma potrzeby złościć się ani na siebie, ani na sytuację. Często zdarza się nam mówić: "Złości mnie ta sytuacja". Musimy jednak mieć świadomość, że sytuacje tworzą ludzie, za każdą sytuacją ktoś stoi i nic złego się nie stanie, jeśli poczujemy do niego złość. :)

rut

Awatar użytkownika

Dama/Kawaler Srebrnego Orderu ADHD

Posty: 79


Rejestracja:
13-11-2008 12:37

Post 18-02-2009 21:53

jak mogę wstawić obrazek, który mam zapisany na dysku, i czy w ogóle mogę?

[img]- to każe mi podać adres obrazka, a ja nie chcę dawać całej strony, tylko obrazek który na niej był, i go sobie skopiowałam

Tomaszek

Awatar użytkownika

Wsparcie

Posty: 4125


Rejestracja:
02-10-2007 20:57

Post 18-02-2009 22:20

Nie możesz wstawić obrazka z dysku.
Korzystaj z www.fotosik.pl albo czegoś podobnego.

nieszki

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 4132


Rejestracja:
09-03-2005 20:02

Lokalizacja: Gdańsk

Dzieci: Synowie: 16 lat - ZA z cechami ADHD, 9 lat

Post 23-02-2009 14:31

Dreptaku kochany help. rano jak odpalałam firefoxa było ok, miałam igoogla, wszystkie zakładki. Teraz włączam i nic, normalny google i ani pół zakładki. O co chodzi?? :shock:
Obrazek
Agnieszka -starszy syn lat 16 - ZA, drugi - lat 9 - takie sobie zwykłe, niezwykłe dziecko.

dreptak

Awatar użytkownika

Terapeuta

Posty: 13277


Rejestracja:
20-02-2005 21:41

Lokalizacja: Warszawa

Post 23-02-2009 15:55

bo się wziuny i skasowali. Takie jest życie.
Jak nie masz backupu to masz problem.

Proponuję używać dodatek foxmarks. Pozwala mieć kopię zapasową na zewnętrznym serwerze.
PoprzedniaNastępna

Wróć do Jak działa forum?



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.