Przedstawmy się sobie
Moderator: Moderatorzy

Wsparcie
Re: Stara -nowa
ela880 pisze:Na forum jestem już od 9 miesięcy.
Witaj Elu po "narodzinach"

Edit:
No i najlepsze zyczenia urodzinowe dla Twojego synka

"Wszyscy jesteśmy aniołami z jednym skrzydłem: możemy latać tylko wtedy, gdy obejmiemy drugiego człowieka"Bruno Ferrero
Tomek już to umie!!
Również dzięki Wam:))
Dama/Kawaler Brązowego Orderu ADHD
Mieszkamy w Markach pod Warszawą.
Od dawna podejrzewałam,że Kubuś jest inny,ale od dziś już wiem ,że to ZA.
Witam wszystkich.
http://moje-aniolki.bloog.pl

Forumoholik

As 76 jesteś czujną mamą skoro w wieku 6,5 masz już diagnozę dla dziecka

nie przez to, co ma, lecz przez to kim jest,
nie przez to co posiada, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.

Wsparcie
Wiele można zmienić

"Wszyscy jesteśmy aniołami z jednym skrzydłem: możemy latać tylko wtedy, gdy obejmiemy drugiego człowieka"Bruno Ferrero
Tomek już to umie!!
Kuba od zawsze jest inaczej postrzegany przeze mnie,ponieważ od urodzenia zawsze "coś" było nie tak jak potrzeba.
Mały jest po mega przejściach.Więcej tutaj
Mamy za sobą szereg skomplikowanych schorzeń i powiem szczerze,że jak przestałam małego rehabilitować to dałam na luz.
Wszyscy dookoło mówili,że z tego wyrośnie.
Jako przezorna mama rok temu oddałam go do prywatnego przedszkola niepublicznego ,by mu było trochę łatwiej.
Przez rok niewiele się zmieniło ,a inne dzieci zrobiły duże postępy w sferze społeczno-zachowawczej.
Mam starszą córkę ,która chodzi do 6 klasy a dyrektorką tej szkoły jest moja znajoma. W szkole są klasy integracyjne,więc spytałam czy jest możliwość,By Kubuś był w klasie integracyjnej.
Dostałam wskazówki co zrobić,gdzie się udać,co załatwić.
wczoraj byliśmy u neurologa z opiniami z przedszkola,i Poradni PPi wynikiem EEG.
Po niespełna 5 minutach pani neurolog napisała zaświadczenie do szkoły o koniecznej klasie integracyjnej.
EEG jest do powtórzenia ,bo musi być teraz już we śnie.Po tym badaniu będziemy diagnozować dalej ,by doprowadzić sprawę do końca.
Ech takie życie....
Mamy jeszcze szereg badań do zrobienia.

Terapeuta

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD

Rodzic i nauczyciel
Dzieci: Marcin 21 lat ADHD, Piotr 29 lat
Justynka pisze:Mój jest Jakub, ale i tak wszyscy wołają na niego Kuba (poza rodziną i znajomym) - więc to jeden gips

Witaj, Anetko

Zaciekawiło mnie to, że Twój syn miał jako noworodek hiperbilirubenię, ponieważ obaj moi synowie również mieli. Starszy 18mg%. Młodszy miał w szóstym dniu życia 28mg% bilirubiny, panika rozpoczęła się w dniu piątym, przy poziomie 17. Całkiem niedawno psychiatra mojego syna, która równocześnie 10 lat temu była naszym lekarzem rodzinno-dziecięcym zastanawiała się, na ile ta hiperbilirubenia mogła wpłynąć na obecne problemy (ADHD, dysleksja) syna.

Przekonałam się, że ani ADHD ani ZA nie jest wyrokiem i staram się szerzyć wiedzę o tym, jak to robić, chociaż uważam, że największe, najpełniejsze i najbardziej wartościowe źródło tej wiedzy znajduje się właśnie tutaj, na tym forum.
dosia.eu - mój blog o wychowaniu, mój facebook.
Zapraszam do czytania, lajkowania, rozpowszechniania i dziękuję.

Dama/Kawaler Srebrnego Orderu ADHD
Poznajmy się

Hej

Rodzic i nauczyciel
Dzieci: Marcin 21 lat ADHD, Piotr 29 lat

Przekonałam się, że ani ADHD ani ZA nie jest wyrokiem i staram się szerzyć wiedzę o tym, jak to robić, chociaż uważam, że największe, najpełniejsze i najbardziej wartościowe źródło tej wiedzy znajduje się właśnie tutaj, na tym forum.
dosia.eu - mój blog o wychowaniu, mój facebook.
Zapraszam do czytania, lajkowania, rozpowszechniania i dziękuję.

Dama/Kawaler Srebrnego Orderu ADHD
Poznajmy się

Wsparcie
Dosia pisze:I mnąJustynka pisze:Mój jest Jakub, ale i tak wszyscy wołają na niego Kuba (poza rodziną i znajomym) - więc to jeden gips. Nie zauważasz, że zgodnie z Twoją prośbą mówię "Jakub", jak możesz
?
Witaj, Anetko. Trochę poczytałam twojego bloga, rzeczywiście - nie zazdroszczę Ci przeżyć i podziwiam intuicję.
Zaciekawiło mnie to, że Twój syn miał jako noworodek hiperbilirubenię, ponieważ obaj moi synowie również mieli. Starszy 18mg%. Młodszy miał w szóstym dniu życia 28mg% bilirubiny, panika rozpoczęła się w dniu piątym, przy poziomie 17. Całkiem niedawno psychiatra mojego syna, która równocześnie 10 lat temu była naszym lekarzem rodzinno-dziecięcym zastanawiała się, na ile ta hiperbilirubenia mogła wpłynąć na obecne problemy (ADHD, dysleksja) syna.
Mój Aspi też miał wysoką bilirubinę. I najstarszy, póki co niezdiagnozowany także.
Oczywiście przyłączam się do powitań.
Lekarz mówiła ,że bardzo wysoka bilirubina uszkadza mózg.
Tyle wiem w tym temacie.
W przypadku Kubusia przyczyn mogło być wiele.
Jak rozmawiałam w czwartek z lekarzem to powiedziała tak:
-cukrzyca w ciąży
-ciąża zagrożona leżąca
-ciężki poród
-wylewy
-żółtaczka powyżej 18
bezdechy ciągłe i nawrotowe
i na koniec ta nieszczęsna szczepionka MMR II
To co pani chce mieć zdrowe dziecko?
Zdębiałam

Wsparcie

Tomek już to umie!!

aaagaaa pisze:[...] Droga przez psychologów się dopiero zacznie. Bo pedagogów i psychologa szkolnego mam już za sobą. Bardzo mądre rzeczy tu piszecie. Pozdrawiam
Szybko działasz aaagooo

Fajnie, że tu trafiłaś na początku drogi diagnozowania. Z pewnością będzie Ci łatwiej czytając to forum, bo jest tu wieeeele osób, które chętnie odpowiadają na pytania poszukujących a w trudnych chwilach na pewno znajdziesz wsparcie forumowiczów. <przyjacielski uścisk dłoni>

Dama/Kawaler Brylantowego Orderu ADHD