Poszukujemy specjalisty
Moderator: Moderatorzy
Dama/Kawaler Złotego Orderu ADHD
Dzieci: Syn 11 lat ADHD

Zespół Wojewódzkich Przychodni Specjalistycznych w Katowicach, ul. Powstańców 31. Tam jest b. dużo poradni.
Por. neurologiczna dla dzieci (32) 603-25-40
Informacje co do neurologa są sprzed ok. roku. My w tej chwili już nie musimy chodzić.
Jest to poradnia NFZ. Wtedy było 2 neurologów: jakiś facet (nie znam) i właśnie dr Paprocka. Przyjmowała raz w tygodniu po południu. na wizytę czekałam ok. 1 mies. Nieco dłużej na EEG, mają na miejscu.
Gdybyś potrzebowała rady jak dojechać to służę pomocą. To jest centrum Katowic i bardzo ciężko z parkowaniem. My jakiś czas temu jeździliśmy tam dziesiątki razy (z innym schorzeniem).

Licencjonowana ADHD-owa Czarownica
Dzieci: Piotrek 24 CZR z cechami ADHD i Krzyś 15 gimnazjalista ZA z cechami ADHD
Ja: ADHD zdiagnozowane przez lekarzy moich dzieci
Wiem, że trochę odkopuję ten temat, ale nie chciałem tworzyć jeszcze dodatkowego osobnego postu, a ten wydaje mi się najbardziej ogólny.
Szukam jakieś poradni zdrowia psychicznego w Bytomiu, okolicach...dla siebie, dorosłego, 24 latka...chodzi o to, że chciałbym aby w końcu jakiś lekarz mnie zdiagnozował, czy to ADHD.
Nie wiem czy mam się zapisać do psychologa czy do psychiatry, czy potrzebne jest skierowanie? czy można normalnie się zapisać, oczywiście najlepiej na NFZ.
Najbliższa poradnia jest w Sigmie-Bi w Bytomiu, ale nie wiem jak tam to funkcjonuje i wygląda.
W Zabrzu jest Feniks dla dorosłych, tam też jest normalnie czy tylko odpłatnie?
Czy moglibyście mi polecić jakieś sprawdzone miejsce?

Licencjonowana ADHD-owa Czarownica
Dzieci: Piotrek 24 CZR z cechami ADHD i Krzyś 15 gimnazjalista ZA z cechami ADHD
Ja: ADHD zdiagnozowane przez lekarzy moich dzieci
Dama/Kawaler Złotego Orderu ADHD
Dzieci: Kacper 15 lat, ZA
Psycholog/psychoterapeuta Śląsk
Problemy nam się zrobiły duże, potrzebuję kogoś kto pomoże mu to wszystko ogarnąć, bo ja ewidentnie nie umiem.
Mieszkamy w Rudzie Śląskiej.

Terapeuta
Oni mogą mieć najwięcej wiedzy. A jak pamiętam są tam sensowni ludzie